Akrylové spreje Amsterdam

14. 10. 2024 | Články

Tipy pro používá akrylových sprejů Amsterdam.

9kvuqgsjro_____Spraycans_mini

Jaké jsou výhody akrylových sprejů Amsterdam?

Akrylové spreje Amsterdam jsou vyrobeny z vysoce kvalitních pigmentů a jsou dostupné v 94 barvách. Na rozdíl od běžných sprejových barev mají díky složení na vodní bázi bez obsahu rozpouštědel nízký zápach, takže se hodí i do ateliéru. Jemná disperze barvy zajišťuje konzistentní uvolňování intenzivních, světlostálých barev.

Akrylové spreje Amsterdam umožňují snadné vytvoření rovnoměrných vrstev, krásných přechodů barev a speciálních efektů! Jsou ideální pro míchání barev, překrývání a vytváření jemných přechodů. Díky složení na vodní bázi barva neschne příliš rychle, což umožňuje použití techniky mokré na mokré.

Výhody:

  • 94 brilantních barev, včetně řady transparentních, metalických a neonových odstínů
  • Složení na vodní bázi
  • Voděodolné po zaschnutí
  • Extrémně světlostálé*
  • Lze kombinovat s akrylovými barvami a fixy Amsterdam
  • Přilne téměř na jakýkoli mírně porézní povrch, včetně plátna, papíru, dřeva, kamene, cementu a povrchů připravených gesso nátěrem

*Všechny barvy mají vysoký stupeň světlostálosti, s výjimkou neonových odstínů. Pro světlostálost konkrétní barvy konzultujte vzorník.

Zajímavost: Kroužek okolo trysky, "donut", byl nastříkán skutečnou barvou. Proto vždy přesně víte, jakou barvu nastříkáte.

Jak používat sprejovou barvu Amsterdam?

Krátký návod:

  • Třepejte plechovkou po dobu jedné minuty
  • Otestujte barvu nastříkáním na zkušební povrch
  • Během používání držte plechovku ve svislé poloze
  • Delší stříkání na stejné místo nebo velmi pomalý pohyb trysky vytváří zajímavé efekty stékající barvy
  • Po každém použití vyčistěte trysky. (Níže se dozvíte, jak na to.)

Existuje mnoho různých technik, které lze s barvami ve spreji použít, takže je jen na vás, jak budete malovat.

Jak pomocí sprejů vytvořit různé šířky linek?

Všechny sprejové barvy Amsterdam jsou vybaveny standardní tryskou (2,5 cm, černá). S touto tryskou můžete snadno měnit tloušťku čáry tím, že ji přiblížíte/oddálíte od Vašeho díla.

Potřebujete tenčí nebo silnější linie? Amsterdam nabízí také trysky Super Skinny (1,5 cm, šedá), Soft (3,5 cm, modrá) a Fat (6 cm, růžová). Vytvářejte speciální efekty a přidejte do své práce více rozmanitosti změnou trysek! Tyto trysky jsou k dispozici v sadě po 6 kusech, kde jsou 2 od každého typu trysky.

Co dělat, když moje sprejová barva přestane fungovat?

Pokud Vaše barva ve spreji náhle přestane fungovat, může to být způsobeno třemi různými situacemi:

  • Barva uniká z plechovky, někdy pěnivě, a hromadí se pod tryskou.
  • Z trysky se dostává jen malé množství barvy, barva stéká po trysce a hromadí se pod ní.
  • Žádná barva z trysky nevychází, vše se hromadí pod ní.

Níže popíšeme, co dělat v každé z těchto situací.

1. Barva uniká z plechovky

Toto může být výrobní vada. Pokud barva samovolně uniká z plechovky a hromadí se pod tryskou, kontaktujte nás.

2. Barva vychází jen v malém množství

Toto se může stát, když je tryska vašeho spreje částečně ucpaná zaschlou barvou. Barva nemůže úplně opustit trysku, což způsobuje, že stéká po straně a hromadí se. V tom případě trysku sundejte z plechovky a vyčistěte vlhkým hadříkem. Pokud to nepomůže, zkuste použít čistič trysek Amsterdam. Stačí umístit trysku na čistič trysek a stříkat do úplného vyčištění. V některých případech je však barva zaschlá příliš a nehne se. Úplně zaschlé trysky zachránit nelze a měly by být vyměněny.

3. Z trysky barva nevychází vůbec

V tomto případě je vaše tryska úplně ucpaná zaschlou barvou. Zkuste ji vyčistit jako v bodě 2, tedy vlhkým hadříkem nebo čističem trysek. Pokud to nepomůže, měli byste trysku vyměnit.

Samostatné trysky

Samostatně jsou prodávány náhradní trysky. Nabízíme také sadu trysek, která obsahuje 2 od každého speciálního typu trysky (Super Skinny, Soft a Fat). Pokud se vám nechce kupovat nové trysky, přečtěte si dále, jak zabránit ucpání trysek.

Jak zabránit ucpání trysky sprejové barvy?

Tryska sprejové plechovky se může při častém používání ucpat zaschlou barvou. Pokud se vám tryska ucpe, použijte čistič trysek Amsterdam, který ji snadno odblokuje. Aby vám trysky vydržely déle, nasazujte je na čistič po každém malování a předcházejte tak jejich ucpání!

Jak na to:

  • Nasadíte ucpanou trysku na čistič trysek
  • Stříkejte přibližně 2-3 sekundy, dokud barva nebude čistá
  • Nyní je tryska připravena na další malířskou seanci

Tip: Pokud pracujete s více barvami, sundejte trysky z plechovek a používejte pro všechny barvy vždy jen jednu trysku. Pokud se tato tryska ucpe, vyměňte ji za jinou. Tímto způsobem vám trysky vydrží déle.